Sendikacıdan profesörlere tazminat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2010 19:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Prof. İbrahim Kaboğlu ve Prof. Baskın Oran, 6 yıl önce ''Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar'' raporunu yırtan Türkiye Kamu-Sen Genel Taşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş'tan toplam 8 bin lira tazminat kazandı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Taşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş, 1 Kasım 2004'te ''Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar'' raporunu yırtmış ve ardından Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Başkanı Abdullah Buksur'la birlikte çeşitli açıklamalar yapmıştı.

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve Prof. Dr. Baskın Oran'ın Yokuş aleyhine açtığı 22 bin liralık tazminat davasında altı yıl sonra karar verildi.

Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, hakim Ahmet Tevfik Erginbay Kaboğlu ve Oran'ın Yokuş'tan manevi tazminat talebini kısmen kabul etti.

Erginbay, Yokuş'un ''Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar'' raporunun yırtıldığı 1 Kasım 2004'teki haksız eylemi nedeniyle Kaboğlu'na 3 bin lira, Oran'a bin lira ödemesine hükmetti.

Erginbay, 7-8 Kasım 2004'teki açıklamaları nedeniyle Yokuş'un Kaboğlu ve Oran'a toplam 4 bin lira daha manevi tazminat ödemesine karar verdi, Buksur yönünden ise davayı reddetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber